celekit

Ikon

Celekit ngobrol karo birokrat seng pakar

Sederek-sederek sugeng enjang, selamat pagi maksud te, ngiwi Cekelit gak sengaja ketemu bapak seng sakjane birokrat tapi beliau ahli macem-macem. Walaupun beluai lulusan soko teknik tapi koyok e luweh ngerti ekonomi, baliau saiki sampun pensiun tapi lek di jak ngobrol masalah-masalah terkini yo tetep ngerti. Sebut ae Sang Birokrat ngeh, ben gampang nyeluk e.

Sang Birokrat tau dadi salah seorang Komisioner nang KPPU lan BRTI, dadi lek menurut celekit sederek-sederek, Sang Birokrat wong hebat lan pinter.

Harga BBM
Wingi celekit coba tako masalah kenaikan harga BBM, jarenya Sang Birokrat, sak jane BBM iku yo pemerintah kudu teges, lek arepe dimunggah ne yo langsung ae gawe keputusan munggah, gak usah ngetok ne opsi pembatasan, utowo konversi, tapi memang lek munggah yo pemerintah musti ngekei alesan seng kuat, lapo kok urgent BBM iku kudu munggah, dan Sang Birokrat iki kecewa pas delok tivi seng ono wawancara wakil menteri esdm, pas ono wong tako via telepon lapo BBM iku kok kudu munggah regane, lha Sang Birokrat menilai kok jawabane si wakil menteri iku gak iso memberikan alesan lapo harga BBM kudu munggah, jawabane wakil menteri gak iso menunjukkan lek harga BBM iku urgent utowo genting lan wajib munggah. Dadi harga BBM munggah gak nergo membebani APBM, lha lek APBN kan tugas e pemerintah golek duit, lan rakyat gak usah melok nanggung.

Kompensasi Kenaikan Harga BBM
Sederek-sederek marine pemerintah munggah ne rego BBM, pemerintah duwe rencana arepe ngekei kompensasi, lewat mekanisme BLT, trus jare ne Sang Birokrat padahal pemerintah wes tau ngekei BLT tapi kok gak ono studine plus hasile opo, positif opo malah ruwet, lan jarenya lagi lho rakyat lak wes ngerti kejadian-kejadian sebelumnya, yo opo pelaksanaan BLT iku, ono seng gak tetap sasaran, mergo seng di kei dulure pamong, trus duite tak ge tuku panganan pokok tapi malah ge tuku liane, sedino duite langsung entek, dadi jare ne Sang Birokrat koyok nguyahi segoro.

Lha terus kompensasine opo yo, pas tak takok ne nang Sang Birokrat, beliau jawab, sakjane ojo ngekei duit langsung nang masyarakat, imbase koyok nang dukur iku, gak ono manfaate blas, semestine pemerintah wes duwe hasil penelitian utowo skenario-skenario. Contone lek rego BBM munggah opo seng terjadi, rego opo ae seng pasti melu munggah, nah lek wes ngerti, surplus subsidi mau iku dinge mensubsidi sektor-sektor seng wes pasti munggah, koyok bahan pangan, transportasi, lha mosok bahan pangan regone gawe mekanisme pasar, yo bobok pasar rakyate.

Sederek-sederek sakjane akeh seng di obrol ne, nti disambung maneh yo.

Monggo sederek-sederek dicomment

Iklan

Filed under: Uncategorized

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: